Alla inlägg under oktober 2007

Av elaina - 26 oktober 2007 19:49

OJ, oj, oj!

Vi har det så körigt så jag alldeles glömt bort "fjedags fjäckisen", (vi sömar vikingatöj åt Kärbon) men bättre sent än aldrig som jag tror det blev förra helgen?

Så då kör vi en lite smågullig denna gång:


Lille Mats var med sin pappa på badhuset.
När de satt i bastun kom en äldre farbror in
och satt sig på bänken bredvid.
Mats studerade farbro´n noga;
-Vilka stora fötter farbror har, sa Mats.
-Ja, lille vän, det beror på att jag vandrat mycket i mina dar.
-Farbror har väldigt stora händer också
-Det är inte så konstigt. Jag har arbetat och slitit hårt ända
se´n ungdomen. Då får man stora händer.
Mats satt tyst en stund. Sedan utbrast han;
-Men kissat, kan då inte farbror ha gjort mycket!


I egenskap av f.d badhusbiträdet fnissar jag gott...

=0)
 

Av elaina - 25 oktober 2007 21:50

Idag hade vi asiatisk fest på jobbet!

En gång i månaden har vi husmöte då vi tar upp allt möjligt å lite nu å då som kommer det förslag på festligheter som t.ex tacofest eller som förra gången:

fram kom en önskan om att laga/äta kinesisk/indisk/thailändsk mat tillsammans. 


Det visade sig att några aldrig ätit asiatisk mat och många inte haft råd/förmåga att gå på sådana restauranger på mycket länge. Då tyckte vi att "om inte Muhammed kan ta sig till berget så..." Hela månaden har det letats recept å en festkommité bildades för att organisera det hela.


Å resultatet  blev så bra och lyckat (varsågoda å låt er väl smaka) ;

det hade även ordnats laktos- å gluten-fria alternativ för våra allergiska kamrater...

Här  ovan en del av den kalla buffén; papadum-bröd, glasnudelsallad m tigerräkor, raita, myntayougurt.


Visst känner ni dofterna från grytorna? (lassa på tallrikarna bara) :

här hålls grytorna kokande...


Den varma buffén; grönsaksris, linscurry, kikärtsgryta, kanel/kardemumma-köttfärslimpa. Även cashewchicken fanns att avnjuta.


(ta lite nybakat naan att få upp det goda såseriet med!)


Som efterrätt serverades:

annorlunda och fräscht...


Dessutom serverades kardemumma-kaffe och fortunecookies(lyckokakor) bröts. Dom hade vi inte lyckats med så bra, blev hård-sega (fast visdomsorden va fullt läsbara) Men det gjorde inget för vi va så snygga:

the bling-bling-girls...

eller hur?

Flera andra hade oxå klätt sig snyggt dagen till ära å ALLA fick indiskt pann-märke "bindi" samt möjlighet att ikläda sig i vackra scarfs/turban.


Vi hade så trevligt, allt va så gott (förutom lyckokakorna) å i bakgrunden spelades asiatisk musik; kinesiska visor, indisk meditations musik OCH mongolisk strupsång! Mycket sällsamt! Dom sjöng liksom tvåstämmigt med sig själv!


TACK ALLA som va med å gjorde denna eftermiddag så himla lyckad!

Innan advent blire väl traditionsenligt totalt alkohol- å julpyntsbefriat coctailparty med snittar å färggranna drycker, mingel å musik, skratt å skoj...

=0D

PS:behöver jag säga att jag trivs på jobbet?


Av elaina - 25 oktober 2007 00:40

Va många oerkända, men icke desto mindre skickliga, konstnärer det finns i detta vårat avlånga land! Kolla in detta inslag från tv4 t.ex


Är nu så egentligen så trött på sömnad så att om jag sku försöka sy ett enda stygn till så sku det bli kors-stygn, för mina ögon går i kors...

#0)

PS: lovar att det kommer bilder på Kärbons vikinga klädsel om lördag,

om det  inte bara bidde en tummetott vill säga.

Av elaina - 24 oktober 2007 07:44

Så här ligger det till när lite drygt tjugo personer har röstat;


Hur ofta byter Du/ni sängkläder?

varje vecka    4.8 %

var 14e dag    52.4 %

en gång i månaden    28.6 %

en gång varannan månad    9.5 %

byta, med grannen eller?    4.8 %

sängkläder vad är det?    0 %


Totalt har 21 personer röstat.
Omröstningen startade 2007-10-19 15:01

Av elaina - 22 oktober 2007 17:45

Om ni tycker jag är lite frånvarande, trött och konstig så ska jag
berätta en sak för er så att ni lättare kan förstå mig.

En konstig gammal kärring har flyttat in hos mej, vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån.

Jag har inte bjudit in henne, vet bara att en dag fanns hon där. Hon är en listig jävel: håller sig undan för det mesta, men när jag går förbi en spegel kan jag se skymten av henne.

När jag ställer mej framför spegeln så står kärringfan där och täcker hela mig, så att jag inte kan se min förtjusande spegelbild.

Jag har försökt att ropa åt henne att sluta - men hon skriker bara tillbaka. Jag tycker det är ganska oförskämt.

Om hon nu tänker hänga hos mig, så tycker jag att hon kan betala någon sorts hyra, men icke. Hittar ibland någon liten slant i en ficka eller under soffdynan, men det är bara småpotatis.

Saken är nämligen den att jag tror - även om jag inte vill göra några förhastade slutsatser - att hon stjäl av mig. Varje gång jag har varit till bankautomaten och tagit ut pengar - så bara försvinner dom????? JAG kan ju inte under några omständigheter slösa bort så mycket pengar, min enda slutsats är att kärringfan stjäl. Hon ser ut att behöva föryngringskrämer, så dit går säkert pengarna.

Men det är inte bara pengar som försvinner!

Mat har en konstig förmåga att på oroväckande sätt försvinna, speciellt godsaker som choklad, vin och annat gott. Jag kan inte ha sånt hemma numera, hon tycks vara riktigt sötsugen.

Men hon borde se upp - kilona kommer fort och hon börjar bli knubbig. Tror att hon förstår problemet - säkert justerar hon min våg så att den visar för mycket när jag stiger på och på så sätt får hon mej att tro att jag ätit allt och gått upp i vikt.

Stackars kärring, för att vara en gammal människa é hon väldigt barnslig. Hon ändrar även på mina kläder så att dom inte längre passar mej. (Ger mig f-n på att hon tvättar dom på 90grader å tumlar dom i smyg!)

Sen så rotar hon även i mina papper och andra saker så att jag inte kan hitta nåt längre. Speciellt det är tungt - eftersom jag alltid har haft bra ordning på allt.

Hon kan till och med röra om i mina videoband, så att jag spelar över sånt jag skulle ha kvar.

Hon hittar de mest fantastiska sätt att reta mej på, texten i min post och i tidningarna suddar hon ut, så att jag knappt kan se vad som står Tv:ns och radions ljud har hon fingrat på så jag hör bara mummel.

Trapporna har hon höjt, dammsugaren har blivit tyngre.

Hon sätter superlim på paket, burkar och flaskor bara för att jag inte ska få upp dom.

Hon följer mej vart jag än går, när jag går till en klädbutik för att prova nåt nytt - provar hon samma plagg och står framför mej i provrummet, så jag inte kan se mej i spegeln. Det enda jag ser är hur dåligt kläderna sitter på henne.

Jag trodde inte att hon kunde hitta på nåt mer sätt att jävlas med mig på men då jag för ett tag sedan skulle ta ett nytt passfoto - vad tror ni då hände? Just som det blixtrade till ställde hon sig framför mej:  SÅ NU FÅR JAG HA HENNE I PASSET 10 ÅR FRAMÅT, SUCK !!!                                          
                                                  
                                                 


;0)

Av elaina - 21 oktober 2007 12:47

Igår va vi ½dan å Sundbybergs TextilCentrum å sökte efter tyger till Kärbons blivande Vikingakläder.


Vi har ju gått med i VikingaFöreningen här i byn å på lördag äre HöstaGille!


Å till det tarvas det persedlar: själv har jag redan en dräkt som jag sydde upp i skräptyg (gamla lakan, vävda gardiner etc.)ifjol nån gång.


står måhända å grunnar på vilket forntidanamn jag ska ta mig...

Hade den bl.a i somras på Vikingamarkanaden på Åland, fick då reda på att det heter "toille" när man provsyr upp plagg innan man tar dom fina/dyra tygerna.


Det får duga åt mig, Men Kärbon har ju inga vikingakläder alls, så för att Han ska slippa gå med rumpan bar så håller vi nu på å syr för allt vad tygen håller...


=0)

PS: återkommer med bilder när det lugnat ner sig lite

    

Av elaina - 19 oktober 2007 15:17

Mellan generationsgränserna kan det råda delade meningar hur ofta/sällan det bör bytas lakan. Om man vädrar ofta kompenserar inte det mer-sällan-byte?

Klicka sanningsenligt i hur ofta ni byter sängkläder hemma hos er.

På så vis får vi en liten fingervisning för vad som är normalt brukligt hemma hos genomsnitts bloggaren/bloggsurfaren...

;0)

Av elaina - 19 oktober 2007 14:45

Sov oförskämt länge idag, men så va jag uppe till halv två inatt oxå.

Hade tvättstugan å endast en ynka torktumlare fungerade å vi hade hur många maskiner som helst (förstår inte var all tvätt kommer ifrån?)

Å eftersom Kärbon laddade alla maskinerna å Han måste kliva upp kvart ö 5 när Han sover hos oss, så blev det jag som tog nattpasset med torkning å mangling. (Nu kom jag på varför det va så mycket tvätt: bytte i sängarna! Apropå det ska jag lägga in en ny omröstning/undersökning ) 


Vassego´å ta för Dig...


Va gris-trött

när jag klev upp å

väckte barna,

tur att dom

 är så

självgående

att dom

klarar sig själva

på morgnarna




 (JOdå:

t.o.m smöret

va undanplockat)






Drack kardemummathe´

o åt brödet

som jag baka

häromkvällen,

smaka om möjligt

ännu bättre idag.

Vassego å

smaka Du oxå :



Sen har jag polymasat omkring i nattsärken, mest hela da´n å

inte fått just nå´t alls gjort. Men det är ganska skönt det oxå, att ta det lugnt. Tvätten är tvättad å undanlagd, hemmet städat, renbäddat. Vad mer kan man begära?  Fred på jorden å lite mer i lönekuvertet?


Ikväll ska vi förresten på VasaTeatern å se "Otro-ligt het" med nå´ra deltagare. Den har gått för fulla hus i Göteborg med komediennerna Carina Lidbom och Annika Andersson, Brasse & Pia Green ses oxå på scenen.


Ska bli så roligt att gå iväg på teater å i synnerhet med detta sällskap. Nå´ra har sparat länge, andra har hängt på i veckan, men alla tycker det ska bli så kul å att det känns tryggt å bra att vi åker iväg tillsammans.


OCH framför allt behöver vi allihopa SKRATTA! Nog för att vi småskrattar mest varje dag på jobbet, men att få garva/gapskratta/kikna av skratt det är sååå härligt!


Risken finns att det blir mycket av dylika känsloyttringar :) för komedin har fått mycket god kritik. Va väl bara en tidning som va lite tråkiga i sitt omdöme. Men dom allra flesta är översvallande av positiva ovationer.


Nu ska här FredagsFikas med Sonen som just kom hem från skolan.

Dotra är å handlar present till två kompisar som ska ha party i morrn.

Å va det ska bli gott med kaffe,

ta en kopp Du oxå...


=0)





Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards