Alla inlägg under juni 2009

Av elaina - 19 juni 2009 16:24

Visst är tapeten läcker!?! Lika läckra som dom 5liter jordgubbar som vi unna oss istället för brännvin: mycket goodare å somrigare...

=o)

Av elaina - 18 juni 2009 15:42

Ska straxt åka till Svägerskan å förbereda inför morgondagens firande.

Maken, Svärmor å barna kommer imorrn lagom till det dignande midsommarlunchbordet: inget kommer nog att saknas, möjligen nubben men å andra sidan så är det nog ingen som kommer att sakna den.


Fast färska jordgubbar vette f-n: dom kommer väl att kosta skjortan (å då snackar vi finkravattskjortan i dyraste mullbärsråsidenet!) 75:-kilot tog dom idag på sina ställen å Maken meddela innefrån Östermalm att där kosta dom 99:-/ kg!!!


Jag har föreslagit att vi ska göra en paj med frysta jordgubbar som efterrätt å det tyckte Svägerskan va OK. Men Maken ville ABSOLUT ha jordgubbar:

-Annars känns det inte som mi´sommar! -Jo, jo, sa jag, det är till att kosta på sig lyx! MEN så slog det mig: eftersom vi inte köper sprit så kan vi ju faktiskt unna oss jordgubbar för motsvarande belopp! Va går en 75a på i dagsläget? 200 spänn eller? Det räcker säkert till en 4-5liter jordgubbar med lite tur!


NEJ, nu måst jag skynda mig!

Hoppas Maken dammsugit min lilla bil oxå.

Glad NYKTER MidSommar!

Va rädda om er,

wherever You are...

=o)

Av elaina - 17 juni 2009 22:02

Tjejjerna är tillsammans med Maken på Gröna Lund å

beskådar dessa idoler just i detta nu!

 Sonen å jag är hemma i godan ro...

;o)

Av elaina - 17 juni 2009 21:59

Har för mig att jag vetat vad denna grupps namn betyder men det är helt borta ur minnesbanken åtminstone för tillfället...

=o)

ps: visst äre en viss likhet med låten här ovanför?

Av elaina - 15 juni 2009 22:43

Återigen är jag åter igen i verkligheten!

(bilden lånad av "Anundsjöarna" )

 

Har tillbringat helgen i vikingatid hos Gnejrons i "Svansull" på deras välgenomförda men  (på söndagen) regniga VikingaFestival .  Träffat mycket sympatiska människor å känner mig tillfreds med livet i viking...

=o)

Av elaina - 10 juni 2009 22:42

Fastän det är nästan två helger sen vi bodde på VikingaGården så mår jag så bra av det! Kanske är det järnåldersbrist jag lidit av hela mitt vuxna liv?


Den här bilden tycker jag mycket om, fastän jag inte är särskilt till min fördel. Men det va en så go´stund när vi satt där i skuggan å resonerade: 016 

Kanske "Ragnar" å jag kände varann redan i ett tidigare liv?


Vi i VänFöreningen hade ju fått i uppgift utav Gården att hjälpa dom med en del arbete som de ville ha utförda; fläta en kompost av lövsly, göra en portabel kycklingbur samt andra sysslor. Här syns vår lågmälda "hövding"/ordförande "Assar" täta boningshuset med lindrev, Maken lagar grytsleven med linsnöre å Ingemar täljer på nåt: tre trevliga, trygga, tystlåtna trivselfaktorer!

 026

Eftersom jag va Matmor så stod jag för planering å inköp av mat å det mesta av matlagningen. (undrar ni va Maken å jag grimaserar om? Jag tror vi "luftpussas")

013

Men nässelsoppan (ännu en dunderJÄRNkur!) lagades av några  "Vänlagare" å under tiden ägnade jag mig åt att förkovra mig i brickvävandets ädla konst:

042

"Gunhild", med ryggen mot kameran gick igenom grunderna i brickbands-vävning å hjälpte oss sen att varpa å trä brickorna, ett grannlaga arbete!

*

Här är jag in action OCH grimaserar igen. Som synes äre mycket flams å vi har så kul, samtidigt som vi är väldans seriösa när besökare frågar om saker.

041

Tror Vet att gårdens personal uppskattar när vi är där å befolkar gården: den blir ju så mycket mer levande å autenstisk då! Å vi tycker oxå om att få vara en del av gårdens "familj". En ynnest jag är glad att vi har förmånen att ha: det TACKar vi Gudarne för.


Å VäderGudarna hade vi sannerligen med oss: så soligt å varmt har det inte varit sen dess! Skuggan va en uppskattad tillflyktsort. Till-flykts-ort förresten, vilken märkligt ord, hela gården är en ett ställe att fly till när moderna tidens stress blir för påträngande. All stress rinner av en när man är där å det känns som man har all tid i världen.


Fast det är klart det skiljer ju ca tusen år emellan nutid å gårdens tideräkning: år 1043 e.Kr har dom stannat tiden på. Så det kanske inte är undra på att det känns som om man har gott om tid när man är där...

;o)


Av elaina - 9 juni 2009 19:48


Här några bilder från Bonus´Student!

Efter lång väntan kom hon överlycklig utspringande;

-Pappa, äntligen är dessa år över!

Stort KRAMkalas utbröt!


Studentskan översållades av blommor å maskotar, här uppvaktas hon av sin Farbror!



Farmor hann med att klappa om henne lite oxå!



A Halleluja Moment!


Men inte en enda bild av mig i hembygdsdräkten,

fast det ska vi kanske va glada för...

;o)


Av elaina - 7 juni 2009 19:33

Å icke att förglömma så va vi på söndagen å fika hos "MonAmi", som jag lärt känna tack vare Vinyl107´s Islandsresa, hon tog glatt överraskad emot oss med öppna famnen å bjöd på fika på uteplatsen;

Vi sku naturligtvis ha köpt med oss en vetelängd, men det är inte så gott när man inte vet var affären finns på vischan (det visa sig att närmsta fanns i Älmsta) men Singoallakex fanns till allas förtjusning å vi hade åtminstone med oss en bukett liljekonvaljer.


När vi sku till att åka så kom "MonAmi" på att vi naturligtvis sku ha rabarber med oss hem å det tog vi gladeligen emot! (TACK, än en gång!) Så på kvällningen rensa vi stjälkarna, skar dom i småbitar å frös in samt gjorde en STOR kastrull rabarberkräm!  Mmmmmm, smakar soMMMmmmar...

=o)

PS: HÄR ett enkelt recept på rabarbermuffins!


Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards